Početna > Pokrenuta ‘Virtualna Dubrovačka pjaca’
lifestyle novosti

Pokrenuta ‘Virtualna Dubrovačka pjaca’

Nacionalni stožer za civilnu zaštitu odlučio je zatvoriti gradske tržnice i sve objekte u sustavu tržnica kao mjeru zaštite od zaraze koronavirusom, a ukoliko ste se zaželjeli domaćeg voća i povrća tu je Facebook grupa Virtualna Dubrovačka pjaca.

Cilj grupe je očuvati lokalna gospodarstva, poduprijeti OPG-ove i druge proizvođače hrane te ih povezati sa svima onima koji žele tu istu hranu kupiti. Također brojni poljoprivrednici i obrtnici nude uslugu dostave.

Grupu je osnovala Lana Šegetin, te je samo u dva dana prikupila više od tri tisuće članova.

„Ovu grupu osnivam u cilju očuvanja našeg lokalnog gospodarstva i stvaranja mogućnosti građanima da dođu do lokalno proizvedene hrane, te time podupru sve seljake, OPG-ove, te općenito sve lokalne proizvođače hrane koji god da oni bili.

S obzirom da su tržnice zatvorene ovim putem se mogu potpuno besplatno reklamirati svi sa šireg dubrovačkog područja i okolice koji nude hranu iz svoje proizvodnje na prodaju.

Cilj je sve one koji imaju hrane za prodati povezati sa sa svima koji hranu žele kupiti.

Bitno je da se okrenemo lokalnoj proizvodnji hrane što vise, a što manje uvozu i trgovačkim centrima, a tome nas je najbolja naučila ova nemila situacija u kojoj smo se našli.

Maksimalno se uključite u dijeljenje stranice kako bismo se povezali sa što više proizvođača hrane, a i oni sa nama, i pozovite u grupu svakoga tko ima hrane za prodati, koje god hrane i koje god kolicine!

Molim svih da se pri kupoprodaji drže svih propisanih pravila i preporuka Civilne Zaštite.

Sretno svima i dobar tek! – napisala je Lana.

Autorica: Ivona Vojvodić