Početna > Dodjela ‘A’ državnih stipendija izvrsnim studentima
novosti Eventi

Dodjela ‘A’ državnih stipendija izvrsnim studentima

Senat Sveučilišta u Dubrovniku, na svojoj 147. sjednici održanoj 24. siječnja 2018., utvrdio je rang liste studenata a rektor prof. dr. sc. Nikša Burum donio je Odluku o dodjeli „A“ državnih stipendija redovitim, najboljim studentima Sveučilišta u Dubrovniku za akademsku 2017./2018. godinu.

Stipendije će izvrsnim studentima dodijeliti rektor prof. dr. sc. Nikša Burumu srijedu, 7. veljače 2018., u 11 sati, u Rektoratu Sveučilišta (Branitelja Dubrovnika 29).
Sveučilište u Dubrovniku „A“ državne stipendije dodjeljuje, prema odvojenim rang listama, na razini:

a) Sveučilišta – redovitim studentima preddiplomskih sveučilišnih studija koji su upisali prvu godinu preddiplomskih sveučilišnih studija u 2017./2018. (ukupno 3 stipendije)
b) Sveučilišnoga odjela – redovitim studentima viših godina preddiplomskih sveučilišnih studija i/ili diplomskih sveučilišnih studija koji se izvode na tom odjelu (ukupno 13 stipendija).

Studenti koji su se natjecali za dodjelu kategorije „A“ državne stipendije morali su ispuniti, uz opće, i posebni uvjet da su ostvarili najbolji težinski prosjek ocjena na svojem odjelu, odnosno, ako su upisali prvu godinu preddiplomskog studija da spadaju među 10% najbolje plasiranih studenata.