Početna > SVJETSKI PRVAK JACOB MERČEP
lifestyle

SVJETSKI PRVAK JACOB MERČEP

Ekskluzivno za TOP EVENT portal: Dubrovčaninu, bivšem Jugašu Jacobu Merčepu pripao laskavi naslov MVP Final foura

Jacob Merčep je poznat kao zlatni i srebreni hrvatski vaterpolski reprezentativac.

Jacob Merčep ovoga puta je briljirao sa pet zapanjujučih pogodaka. Jacob je pored sportskih uspjeha i odličan student. Netom prije samoga nastupa majci je obećao u videu kako će osvojiti pet golova te kako je treći namijenjen samo za nju, na kraju je to i ostvario. Sportski duh, snaga, želja, volja i hrabrost krase ovoga nadasve mladog i perspektivnog mladiča koji je već sada dokazao da je ponos Hrvatske ali i cijelog svijeta. Jacob ima veliku podršku kako od obitelji tako i od trenera, kolega i ljudi kojima je okružen. NCAA prvak je najbolja vaterpolska družina Sjedinjenih Američkih Država. Pet godina su čekali na naslov, i konačno su uspjeli.

Jacob je još u listopadu prošle godine ponio naslov najboljeg sportaša američkog sveučilišta San Jose. Nedavno je okrunjen titulom MPSF igračem tjedna na USC Sveučilištu. Klub Trojans, za kojeg igra naš vaterpolist nikada prije nije dobio ovu nagradu.  Mladi Dubrovčanin ovoga puta osvojio je trijumfalni naslov MVP Final foura. Uz Jacoba Merčepa hrvatskoga reprezentativca, slave pobjedu i bivši Jugaš Luka Karaman, kao i Zagrepčanin Marin Dašić, bivši igrač zagrebačke Mladosti i hrvatski reprezentativac.

Jacob Merčep je prošle godine igrao na Sveučilištu San Jose, a nakon toga mu je stigao poziv iz Los Angelesa. USC je dobio velikog igrača! Jacob je izjavio kako voli svaki dio trojanskoga života, probuditi se ujutro i poći trenirati sa sjajnim momcima. Kaže da to za njega nisu samo prijatelji već i braća. „Puno znači da smo osvojili ovo za Zacha i Danny-a Leonga te nisam očekivao da ću dobiti individualnu nagradu. Lijepo je biti prepoznat ali sve je to zahvaljujući dobrom timu“  – zaključio je Jacob.

Autor: top-event.hr

Foto: Catharyn Hayne

YouToube: USC Men’s Water Polo