Početna > Slomljeno srce
lifestyle

Slomljeno srce

…Slomljeno srce, to sam, ta sam, i još uvijek jesam…

Svi imamo slomljeno srce, barem jednom u životu.

Tko nije bio nesretno zaljubljen, ostavljen ili povrijeđen?

Učim se nositi s takvom situacijom još uvijek, prošla je faza kada je sve izgledalo sumorno i crno, s osjećajem da se nikada više neću nasmijati. Vrijeme je najbolji lijek, definitivno vrlo često i jedini. Ne srljati u druge veze, ne trčati za zamjenama, jer sve dok ne očistiš srce od svoje ljubavi, ono je slomljeno i nema mjesta za druge, kvalitetne osjećaje.

Imati povrijeđeno srce je vrlo neugodna i gadna stvar, jer gotovo ništa ne možeš napraviti kako bi ozdravilo i zacijelilo. Moji osjećaji su snažni i ne mogu se samo tako umiriti, nema te zanimacije koja može odvući moju pažnju. Nažalost, jedina stvar koju sam napravila je da sam se pomirila sa situacijom, takva kakva je, i pustila vrijeme da kao lijek me ozdravi. Svaku bol i tugu treba prihvatiti, otplakati. Postoji vrijeme žalovanja i iscjeljivanja. Moje slomljeno srce mi je pomoglo da shvatim što mi je zaista važno u životu. U mnogim situacijama, a posebno kriznim, jasno vidim što je problem a što samo neugodnost, shvaćam bez čega mogu a bez čega ne mogu živjeti, za što mi se isplati trošiti energiju i vrijeme. Mene je moje slomljeno srce natjeralo da sagledam sve svoje osjećaje, i upoznam samu sebe. Energiju i utjehu pronalazim u malim stvarima koje sam uzimala zdravo za gotovo, prijaju mi više no ikada kave sa prijateljima, šetnje, razgovori.

Da li je važno što sam iskusila ljubav? Da, važno je, niz drugih osjećaja sam probudila. Prvi puta nisam kontrolu nad sobom. Mašta je proradila ali ne kao saveznik, nisam pronašla način utjehe. Statistika stručnih osoba kaže da sam sretna osoba. Još uvijek analiziram i pitam se: Jesam li?

Autor: Lily Laum