Početna > Poznate Dubrovkinje koje potvrđuju da su godine samo brojka
lifestyle

Poznate Dubrovkinje koje potvrđuju da su godine samo brojka

Lijepe i izgledom mlađe nego što jesu!

Već godinama kako u svijetu, tako i kod nas, proširila se priča kako su 30-te nove 20-te, 40-te nove 30-te itd. Je li to samo mit kojim se žene počnu tješiti kad uoče prve bore, prve sijede vlasi? Kad shvate da trebaju duplo manje jesti da bi zadržale prijašnju kilažu? Kad ‘normalan’ grudnjak trebaju zamijeniti push-upom kad počne djelovat sila teže i ‘ONE’ više ne stoje kao prije? Ili istina?

Tko bi rekao npr. da je prekrasna Halle Berry zakoračila u šesto desetljeće života? Da Jennifer Aniston i Gven Stefany imaju 48 godina? Da ne spominjemo Hellen Mirren koja je na svijet došla davne 1945.  i u svojoj 73. godini nerijetko zasjeni znatno mlađe kolegice na crvenom tepihu!

Mnogi od vas sad će zasigurno promisliti kako su za sve to zaslužni botoxy, plastične operacije, svakodnevne iscrpljujuće vježbe sa privatnim trenerima, timovi vizažista… Ipak, da teorija da su godine samo brojka ‘drži vodu’ potvrđuju i naše poznate Dubrovkinje – duhom mlade, izgledom – savršene! Izdvojili smo ih nekoliko, mada ih ima toliko prekrasnih da bi ih nemoguće bilo pobrojati.

  1. Tereza Kesovija

Dubrovačka Hellen Mirren bez sumnje je Tereza Kesovija. Rođena davne 1938. naša Tere je pred osmim desetljećem života, a i danas plijeni svojom pojavom i karizmom.

  1. Nila Miličić Vukosavić

Za Nilu je vrijeme naprosto stalo. Njen zaštitni znak je vatreno-crvena čičkava kosa i osmjeh kojeg ne skida s lica. Tajna je, uz genetiku, zasigurno baš u tom osmjehu, odnosno pozitivnom pristupu životu.

  1. Darija Mikulandra

Darija je uvijek u akciji – red rada, red zabave i tako ukrug. S njenim ritmom nije ni čudo da je linija – postojana. Kad izađe u šetnju sa 17-godišnjom kćerkom izgledaju kao da su sestre, a Darija bi i danas mogla slobodno prošetati pistom s 20-godišnjakinjama.

  1. Ana Topuzović

Poduzetništvo joj, a malo je reći  dobro stoji. Kao i osmijeh kojeg ne skida s lica. A bome i godine.  Ani je 47 a mi joj ne bi dali ni 30!

  1. Snježana Viteškić

Ako netko zaista voli svoj posao, bolje reći poziv, onda je to učiteljica Snježana Viteškić. Ona na djecu prenosi znanje, ljubav i životnu mudrost, a oni na nju vedrinu i radost življenja. Valjda zato naša lijepa Snježana izgleda kao da je u 30-tima.

  1. Paulina Peko Šalja

Aktivna novinarka, članica u vijeću časti Hrvatskog novinarskog društva, u predsjedništvu FIJET-a, i poduzetnica. Paulina Peko Šalja uvijek izgleda odlično. Prepoznatljiva je po osebujnom stilu, a sigurno bi joj dali manje godina nego što ima.

  1. Glorija Šoletić

Na daskama koje život znače nerijetko, osim u predstavi, imamo priliku uživati u prekasnoj pojavi naše glumice Glorije Šoletić. Graciozna, vitka, talentirana i lijepa. Gloriji bi, da ne znamo, dali a barem 10 godina manje.

  1. Marijana Puhjera

Još jedna novinarka koja plijeni pažnju svojom pojavom i izgleda desetljeće mlađe. Vitka, duge plave kose i, kao i sve naše dame, uvijek sa širokim osmjehom i pozitivnim pristupom životu. Čini se da je zaista u tome tajna lijepog izgleda.

  1. Karmen Kmetović Prkačin

Lijepa psihoterapeutkinja, kolumnistica i spisateljica ima 38, ali mi bi umjesto osmice stavili nulu! Karmen, kojoj bi dali nekih 30-tak, najbolje svjedoči onu poveznicu između zdravog duha i zdravog, lijepog izgleda.

  1. Ana Perović Alamat

Kako ono kažu sportaši? Tijelo pamti! Ana Perović Alamat pravi je primjer. Uz svoj zahtjevan posao vodi i školu trčanja gdje je i pokrenula ljude da brinu o svom zdravlju i izgledu! Atletičarka, aktivna i danas u sportu. Ana izgleda kao curica. Slatka, mala, plava. U dvadesetima.

Autor: top-event.hr

Foto: Fan page Tereza Kesovija, arhiva privatnih albuma