Početna > Novi singl Igora Delača
lifestyle

Novi singl Igora Delača

„Istina u tami“ je nova pjesma Igora Delača kojom završava svoju „Trilogiju o ljubavi“ i sa kojom će nastupiti na predstojećem 66. Zagrebačkom festivalu

Glazbu potpisuje autorsko-producentski tim „Hit Factory“ (Ivan i Miroslav Zečić), autor teksta je Uršula Tolj, dok je za aranžman i modernu pop produkciju zaslužan Ivan Zečić.

Protekla godina za Igora je bila izuzetno dinamična i uspješna. Promjenom glazbenog izričaja Igor je u vrlo kratko vrijeme postao jedan od najizvođenijih domaćih pop izvođača. Njegovi hit singlovi „Budan“ i „Ljubav“ vrlo brzo su zasjeli na sam vrh top lista i još uvijek se odlično vrte na brojnim radijskim postajama.

“Presretan sam i stvarno nema riječi kojima bih opisao svoje zadovoljstvo i zahvalnost na postignutim uspjesima u prošloj godini koja je za mene značila veliku prekretnicu u karijeri. Prelazak na pop glazbeni izričaj za mene je bio veliki izazov i ni u najljepšem snu se nisam mogao nadati tako dobrom rezultatu i prijemu. Stoga se na tome od srca zahvaljujem glazbenim urednicima, radijskim postajama i njihovim slušateljima. Bez njih to ne bi bilo moguće. Vjerujem da će moj novi singl “Istina u tami” isto tako naići na dobar prijem te da će brzo pronaći put do srca brojnih slušatelja. Jako mi je važno da su moje pjesme tako dobro prihvaćene i rado slušane. To je najbolja i najvažnija nagrada za svakog glazbenika, jer samo tako moj rad ima smisla. Također zahvaljujem se svom timu „Hit Factory“ na odličnim pjesmama i izvrsnoj produkciji, kao i diskografu „Croatia records“ na podršci.

Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što ću s mojim novim singlom „Istina u tami“ po prvi put nastupiti na Zagrebačkom festivalu. U zadnjih nekoliko godina festival je postao stvarno respektabilna glazbena priredba u cijeloj regiji, a biti izabran na natječaju između više stotina pristiglih pjesama, za mene je ogroman kompliment i potvrda da moja karijera napreduje u pravom smjeru“. – rekao nam je Igor Delač.

Spot za pjesmu „Istina u tami“ sniman je u Osijeku u režiji Josipa Grizbahera (Cinematic Osijek).

U spotu se kao glavni likovi pojavljuju Ivona Kundert (filmska i kazališna glumica, članica ansambla kazališta “Komedija”, širem auditoriju poznata po ulozi Vlatke u TV seriji „Crno-bijeli svijet“), Matej Barić, Igorova kći Nina Delač te članovi osječkih udruga „Zdravo trčanje“ i „Figuram“.

Zanimljivim i dinamičnim spotom koji prati tekst pjesme, Igor je pokušao dočarati izazove koji prate današnji moderan i užurban načina života. Brojne obaveze i stres koji prati svakodnevnicu često ostave trag i uzrokuju probleme u međuljudskim odnosima i naravno ljubavi. Ljubav je uvijek jača od svega i pobjeđuje sve nedaće, pa je tako i prikazano u Igorovom spotu. Na kraju dana kada se vratimo doma i iza sebe ostavimo poslovne obaveze i probleme, ljubav je ta koja je jedino važna, koja nas povezuje i spaja te čini naš život ugodnim i sretnim.

„Osim glazbe koja je moja velika ljubav i profesija, posljednjih šest godina se rekreativno bavim trčanjem i promoviranjem zdravog načina života. Do sada sam istrčao više utrka i polu-maratona. Posebno mi je draga prošlogodišnja humanitarna utrka pod nazivom „Osijek trči, i ti to možeš – daruje svoje kilometre“ koju sam organizirao povodom dana Grada Osijeka, 02.12.2018. uz veliku pomoć atletskog kluba „Slavonija-Žito“. Utrci je nazočilo 432 trkača, a sav prihod od startnina i dragovoljnih priloga uplaćen je u korist „Zaklade Ana Rukavina“. Obzirom da uopće nisam klasičan sportski tip, ali sam shvatio koliko je važno biti fizički aktivan, moja krilatica je: “Kad mogu ja, može svatko! To je ujedno i poziv svim neodlučnima, da se pokrenu i naprave dobro sebi i široj zajednici. – završio je Igor Delač.