Početna > Torta od paprika
kuhinja

Torta od paprika

Za 4 osobe

Vrijeme pripremanja: 1 sat i ½

Laka priprema

Potrebno je: 4 paprike, glavica luka, dvije rajčice, otprilike 300 grama bijelog brašna, 100 grama maslaca, 4 žlice ulja, 2 žlice vode i sol.

Na mramornu ploču istresite brašno, u sredini napravite udubinu u koju stavite malo omekšan i na komadiće usitnjen maslac (osim grudice u veličini oraha), pa mijesite spajajući brašno i maslac, dodajte vodu i prstohvat soli. Mijesite tijesto da postane jednoliko i glatko. Tijesto ostavite da se odmara otprilike pola sata. Nasjeckajte luk i prepržite ga na ulju. Na trenutak potpite rajčice u vruću vodu i ogulite ih; očistite paprike, izvadite sjemenke i operite ih; rajčice i papriku narežite na komade, dodajte prženom luku i posolite. Pokriveno pirjajte otprilike pola sata na umjerenoj vatri. Ako paprika pusti mnogo tekućine, pirjajte nepoklopljeno. Ostatkom maslaca što ste ga držali po strani namastite oblik za tortu, obložite ga pripremljenim tijestom i na tijesto stavite pirjane paprike. Pecite na 180 stupnjeva celzijevih otprilike 40 minuta. Nakon što jelo izvadite iz pećnice, ostavite ga nekoliko minuta u obliku, a zatim izvadite i poslužite.