Početna > Kraljica samoljublja
lifestyle

Kraljica samoljublja

Lizzo – Voljeti sebe

Lizzo je možda trenutačna kraljica samoljublja, ali postizanje te razine samopouzdanja bilo je putovanje čak i za nju. Ova 31-godišnjakinja se otvorila o onome što je bilo potrebno iza kulisa da postane simbol ljubavi prema kojoj danas vidimo.

Lizzo koja pjeva, repa, pleše i svira klasičnu flautu je jedna od najutjecajnijih umjetnika ove godine koja širi poruku o vrijednosti, tjelesnoj pozitivnosti i ženskoj seksualnosti. U hip-hopu, osobno je uvijek bilo političko, jer su umjetnici dijelili životna iskustva kako bi pričali priče o svijetu u kojem živimo.

No, žene su se uvijek morale boriti za prostor u žanru, kao rane reperice poput Missy Elliott i Lauryn Hill, a i novije koje su otvorile nova vrata. Nove umjetnice koje izbijaju su žene čije su poruke u skladu s kulturnim pokretima oko feminizma i identitet. Tek su nedavno, zahvaljujući procvatu glazbe i snazi društvenih medija, žene u svijetu hip-hopa uspjele doći do izražaja bez strukturne potpore muškaraca.

Odrastajući, Lizzo kaže da nije imala uzore u kojima bi se mogla vidjeti. Za nju je napredak da u javnosti ostanu umjetnice koje se ne drže uskih standarda ljepote ili ženstvenosti. Ništa od ovoga ne bi bilo važno bez pjesama koje bi to podupirale. Ali Lizzina glazba, kao i njezina priča, je veseli priručnik za samopomoć u plesnom obliku pjesme. Možete je čuti u „Juice“, bogatoj melodiji zabave ili u „Tempo“, koji slavi njezino tijelo.

“Imala sam nesigurnost kako izgleda zvijezda ili kako bi trebala izgledati. Osjećala sam se neadekvatno. Osjećala sam se kao da nisam dovoljna. Osjećala sam se kao da ljudi nisu htjeli gledati u mene i slušati ono što sam imala za reći.”

– otkrila je Lizzo u razgovoru sa Breakfast Club Power

Poruka koja stoji iza većine njenih pjesama je jednostavna; vi ste savršeni i jaki bez obzira na vaš oblik, veličinu ili boju. Njezini tekstovi propovijedaju neovisnost i vrijednost sebe, dok glazba čini da želite samo ustati i plesati.

Autor: Toni Motušić

Foto: Pinterest