Početna > Skandinavski minimalizam
Interijeri & Eksterijeri

Skandinavski minimalizam

Jednostavan i minimalistički stil interijera uravnotežen je udobnom atmosferom i toplinom

Svaki predmet dekora isijava ljepotu i eleganciju, pretvarajući moderan dekor u najbolje radno okruženje ili intiman prostor gdje se opuštamo ili večeramo zajedno s obitelji i prijateljima.

Minimalistički dizajn je karakterističan po upotrebi “sirovih” neobrađenih materijala, geometrijskih oblika u unutrašnjosti crne i bijele boje. Koriste se različiti izvori svjetlosti. Moderni minimalizam naglašava jednostavnost i funkcionalnost namještaja.

Skandinavski stil je poznat po upotrebi prirodnih materijala, pastelnih boja i jednostavnih oblika. Udobnost se stvara uz pomoć sjajnih naglasaka i jarkih boja. Drvo u skandinavskom stilu igra ključnu ulogu, od njega se može napraviti namještaj i razne druge dekoracije. Cjelokupni dizajn interijera je uvijek pozicioniran za privlačenje sunčeve svjetlosti, jer sunčeva svjetlost nedostaje zimi u Skandinaviji, gde je rođen ovaj stil.

Glavna razlika između minimalizma i skandinavskog stila su materijali i teksture koje se koriste u unutrašnjosti. Minimalistički dizajn uključuje nehrđajući čelik i lakiranu plastiku, dok se skandinavski stil fokusira na prirodne materijale: tepihe od kože, drvene stolice, tkane košare, vunu itd.

Foto: Pinterest