Početna > Restoran s dušom u srcu Konavala
Interijeri & Eksterijeri

Restoran s dušom u srcu Konavala

Dubrovnik i njegova okolica su poznati u svijetu prvenstveno od povijesti nastanka, pa u skladu s bogatom prošlošću žitelji ovog područja su razvili turizam. Od samih povijesnih znamenitosti, hotela, privatnih iznajmljivača smještaja, bogatih ”morskih” ponuda u vidu zabave i rekreacije pa sve do gastro ponude. Svakog dana rađa se neka nova ideja o novom projektu. Od ideje do realizacije dosta je uvjeta koji trebaju biti ispunjeni.

U malom ruralnom mjestu Gruda, u srcu Konavala, svega 30-ak kilometara udaljenoj od Grada, a 10-ak kilometara od Crne Gore, rodila se ideja o novoj gastro ponudi. Okosnica života na ovom području jest turizam, pa u skladu sa širokom lepezom ponude poslova, potrebni su i radnici iz svakog sektora. Uz zaposlene tu je i obnova Konavala kao i razna izletništva. S obzirom na veliku frekventnost, a nedostatak objekta s ponudom brze prehrane, kao i a la carte ponudom, u samom mjestu, svoja vrata otvorio je Điron.

Od tal. Giro što znači obilazak, kratka šetnja, konavoska izvedenica Điron opisuje čovjeka koji je stalno điru, koji je tu, konstantno prisutan, sve vidi, sve prati. Bez zle namjere, komentira i zbija šale na račun ljudi, ali i na svoj, događanja oko sebe, općeg stanja, tako provocirajući potiče okolinu oko sebe na razgovor, druženje i zafrkanciju.

Koncept uređenje interijera je vodio profesionalni dizajner poštujući poziciju gdje se restoran nalazi, ali praćen i modernim načinima urešenja. Spoj rustikalnog i modernog ozračja pruža starijim generacijama, druženje, koje podsjeća na neka davna, minula vremena, kao i omladini koja će u budućim vremenima današnje moderno smatrati rustikalnim. Ponuda je prilagođena platežnoj moći i približena srednjem sloju stanovništa. Od Dnevnih menija, predjela, glavnih, mesnih i ribljih jela, salata, do najslađe ponude deserta ističe se, naravno, dubrovačka rozata. Kad se dobro jede, ni grlo ne ostaje suho, uz ponudu domaćih vina.

Autorica: Tihana Bošnjak, top-event.hr

promo