Početna > Dubrovkinje otkrivaju tajne sretnog braka
lifestyle

Dubrovkinje otkrivaju tajne sretnog braka

Internacionalni uspjeh knjige ‘Vodič kroz razvod braka’ Ivane Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin, potaknuo je autorice da se brakovima, preljubima, seksom i svekrvama, pozabave i u novoj knjizi 

Nakon što su svojim prvim zajedničkim djelom ‘Vodič kroz razvod braka’ postigle ne samo nacionalni nego i uspjeh van granica Hrvatske – u Sloveniji i u Velikoj Britaniji, Ivana Mijić Vulinović i Karmen Kmetović Prkačin će nas ubrzo osvojiti novom knjigom u izdanju Naklade Ljevak, završenom i spremnom za tisak.

– Opet smo se bavile temom braka, ali ovaj put sretnog. Riječ je o psihološko – pravnom priručniku ‘Vodič za sretan brak’. Morale smo sa sebe skinuti etiketu zagovarateljica razvoda koju su nam zalijepili nakon objave prve knjige. Naravno, šalimo se jer se ne zamaramo etiketama. Naprosto uživamo u zajedničkoj igri, istraživanju ponajprije sebe i odnosa u kojima smo, ali i onih koje promatramo oko sebe. Naše spisateljske pustolovine imaju stručnu, psihološku i pravnu, podlogu za koju, kad joj se pridoda dimenzija iskustva, vjerujemo da mnogima može pomoći u sagledavanju vlastitih odnosa, a potom i na njihovom podizanju na kvalitetniju razinu – objašnjavaju autorice.

Njihova bi nova knjiga svjetlo dana trebala ugledati krajem ožujka, ali njezin izlazak neće biti i kraj njihove suradnje.

– Naravno. S novom ćemo knjigom zaključiti temu partnerskih odnosa. Ali toliko je još tema koje proučavamo i koje nas intrigiraju, toliko ima ideja i radosti u našem druženju kroz koje se te ideje rađaju… A radost je pokretač svega. Prema tome, naša divna pustolovina je tek počela. Ali, polako. Sad se radujemo izlasku iz tiska našeg ‘Vodiča za sretan brak’ i svemu što uz to ide, ponajviše reakcijama čitatelja. Te nam povratne informacije, uz sam proces stvaranja, predstavljaju najveću radost – priznaju autorice.

S nestrpljenjem očekujemo promociju knjige s nadom da će osim u Zagrebu biti predstavljena i Dubrovniku.

– To naravno ovisi o dogovoru s našim divnim suradnicima u Nakladi Ljevak. Mi bismo željele, a vjerujemo da će to ovaj put tako i biti, imati dubrovačku promociju. Ipak smo mi tu na svom terenu i jasno da bi uživale proslaviti uspjeh u krugu dragih ljudi, prijatelja, poznanika. Svakako ćete na vrijeme biti obavješteni ako odluka padne na Dubrovnik – otkrivaju nam autorice.

Ni najmanje ne sumnjamo da će i ova knjiga postići veliki uspjeh i da će, kao i prva, prijeći nacionalne okvire. Cure, svaka čast!

Autor: TOP-EVENT.HR