Početna > Dubrovački judaši na dvotjednim pripremama u Japanu
lifestyle

Dubrovački judaši na dvotjednim pripremama u Japanu

Judaši judo kluba Dubrovnik 1966. Anđela Violić, Bruna Bilić, Petrunjela Pavić, Marko Vareškić, Josip Bulić, Ardian Sufaj I Luka Violić pod vodstvom trenera Matea Semiza protekla dva tjedna proveli su u kolijevci juda, u Japanu. Trener, Mateo Semiz: “Odlazak u Japan je bio pun pogodak, kako za sportaše koje treniram, tako i za mene kao trenera.

Svi zajedno smo napravili napredak u sportskom smislu, uvidjeli smo da dobro radimo, ali da možemo još i bolje, ostvarili smo nova poznanstva, upoznali se i sa nekim novim metodama rada koje ćemo implementirati u svoj rad. Ovo je zasigurno bilo i veliko životno iskustvo svima nama. Za živjeti 15 dana u najvećem gradu na svijetu, svakodnevno se snalazeći u prometu povezujući različita mjesta treba izaći iz svoje ‘zone sigurnosti,’ a što je najvažnije nema mame i tate.

Ekipa je svakodnevno odrađivala treninge sa najboljim svjetskim judašima a pokoji slobodan trenutak iskoristili su za šetnju I istraživanje prekrasnog Tokiya. Prepune dojmova I novog iskustva obratile su nam se judašice, ujedno I studentice Medija I kulture društva te izjavile svoje dojmove ali I planove za nadolazeću sezonu. Anđela Violić: “Pozitivno sam iznenađena svime u Japanu. Treninzi su bili intenzivni ali i jako korisni kao priprema za nadolazeću sezonu. Oduševio me glavni grad Tokyo, japanska kultura i Shibuya, kvart poznat kao modno središte Japana.” Bruna Bilić: “Mislim da nam je trening kamp u Japanu pomogao pri napretku u tehničkom i taktičkom dijelu borbe. Jako sam iznenađena velikom razlikom između europskog i japanskog stila juda.”

Iva Oberan