Početna > Brojni poznati na otvorenju novih poliklinika
lifestyle

Brojni poznati na otvorenju novih poliklinika

Zaprešić i Velika Gorica dobili vrhunsku skrb u području medicine rada i sporta

Zaprešić i Velika Gorica dobili su nove specijalizirane poliklinike koje su razveselie više tisuća sportaša i građana koji na preglede više neće morati putovati u druge gradove. Ova velika investicija u zdravstvo, s više od 800 tisuća kuna, olakšat će svakodnevnicu brojnih građana. Poliklinike Vaš pregled djelovat će u Zaprešiću u sklopu Zdravstvenog centra Sjever, a u Velikoj Gorici u sklopu Športsko rekreativnog centra. Uz onu zagrebačku polikliniku, od sada će na jednom mjestu profesionalni i rekreativni sportaši te građani dobiti kompletan pregled i dijagnostiku u području sportske i medicine rada.

Vaš pregled je prva poliklinika ove vrste u dva grada. Ovim otvaranjem pruža se adekvatna zdravstvena skrb za sportaše ali i sve građane. S preventivnim pregledima zasigurno ćemo smanjiti broj neželjenih zdravstvenih tegoba. Imamo problem sportske medicine na razini cijele države, sve je više sportaša izloženo iznenadnim zdravstvenim problemima, a vjerujem kako ćemo podizanjem razine zdravstvene skrbi smanjiti probleme koji su oko nas!“ – izjavio je dr.sc. Tomislav Madžar.

Novu sportsku ambulantu u Zaprešiću su među prvima su razgledali gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk sa zamjenicima Damirom Benčevićem i Alanom Labusom, gradski uglednici te operna diva Antonella Malis i Olja Vori koje su odmah obavile preventivni pregled. Svi pregledi sada se obavljaju na jednom mjestu u jednom danu, uz maksimalnu brzinu i stručnost.

„Izuzetno mi je drago što smo dobili u ovom gradu prijeko potrebnu ambulantu i zahvaljujem se cijelom timu klinike Vaš pregled koji će biti na usluzi našim građanima. Vjerujem kako će raznolike medicinske usluge ovdje koristiti ne samo građani Zaprešića već i okolice, a usudio bih se reći i dio Hrvatskog zagorja.“– zaključio je gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk.

Osim sportske medicine, poliklinike će provodit tečajeve prve pomoći, obavljati liječničke preglede iz područja medicine rada, obiteljske medicine, a u budućnosti provoditi fizikalnu terapiju i rehabilitaciju.

Proslavljeni hrvatski veslač Damir Martin nedavno se preselio u Veliku Goricu, a kako je obvezan dva puta godišnje obavljati preglede, nova poliklinika će mu olakšati svakodnevicu. Damir je među prvima u društvu gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, rukometaša Igora Vorija trenera Linu Červara i direktora HNS-a Marijana Kustića uvidio sve prednosti nove suvremene klinike u Športskom rekreativnom centru Velika Gorica. S prednostima nove poliklinike upoznali su se i Jakov Kitarović, Damir Škaro, modna dizajnerica Aleksandra Dojčinović te psiholozi iz Mentalnog treninga Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek koji će ujedno i usko surađivati s poliklinikama.

“Grad Velika Gorica se želi pozicionirati kao grad sretnih i zadovoljnih ljudi. U sportu smo možda i prenaglo počeli postizati vrhunske rezultate, no bez brige o zdravlju nećemo u budućnosti moći zadržati takve rezultate. Treba brinuti o struci, a ovakav sustavni pristup i briga znače mnogo, oni su sastavan dio našeg promišljanja i života!” – izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Povodom otvaranja, djelatnici ambulanta razveselili su građane i besplatno pružali dio usluga poput pretraga EKG-a, spirometrije, provjere krvnog tlaka i razine šećera u krvi te pokaznih vježbi reanimacije i pružanja prve pomoći. Uz kliniku u Zagrebu, te dvije nove otvorene poliklinike u Zaprešiću i Velikoj Gorici, Vaš pregled u skorije vrijeme dolazi i u druge gradove u Hrvatskoj.

www.vaspregled.hr