Početna > Jedna holistička nedjeljna iz kreveta…
kolumne

Jedna holistička nedjeljna iz kreveta…

Concept Life moj je *brandić* kojeg evo sad već koju godinu stvaram. Kad razmislim bolje priprema je počela već u jako ranoj fazi života. Ranog djetinjstva i početka bavljenja sportom. Zanimljivo je i to što sam se sportskom aktivnosti kao dijete počeo baviti na nagovor majke da skinem kilograme nakupljene na ljetovanju s bakom. Danas se bavim tjelesnim transformacijama holističkim pristupom zdravlju i rekreaciji , crpeći znanja i ponajprije iskustva iz područja sporta, fitnessa, medicine, nutricionizma, fizioterapije i ponešto psihologije.

Moj posao ili moja strast kako više volim reći nastao je iz bogatih životnih iskustava koja sam iskusio kroz bavljenje sportom. Radi se o estetskom sportu, pa se uz klasične sportske vještine (motorika i funkcionalnost)  poput razvijanja snage, brzine, izdržljivosti, koordinacije i dr., interes proširio i na estetsku prirodu. Tu se počela razvijati kreativnost, koju se danas trudim prenjeti i na posao.

Kroz profesionalni sport dobiješ jednu disciplinu, fokus, zdravu natjecateljsku ambiciju, širinu kroz proputovanja svijeta, upoznavanja ljudi, kultura. Isto tako prihvatiš lakše model da do izvrsnosti dolaziš samo sustavnim kontinuitetom – svojevrsnim treningom u svemu!

Već sam radeći u sportskom klubu u kojem sam i sam počeo kao sportaš shvatio da je svaki čovjek dovoljno različit da ukoliko želiš napredak moraš na znanstveno postavljene logaritme djelovanja u sportu uključiti individualne komponente kojih je pregršt, a skrivaju se pomalo u principima tjelesnog kretanja, biomehanici, fizici, medicini, fiziologiji, anatomiji, kemiji – dakle životu! Otud naziv Concept Life. Koncept jer taj pojam interpretiram kao nešto što se uvijek gradi i razvija, nadograđuje.

Klijenti koji dolaze kod mene gotovo nikad ne dolaze s jednodimenzionalnom problematikom. Concept Life okuplja i manji tim suradnika/savjetnika, posebice iz područja medicine. Imao sam sreću što sam na životnom putu stekao prijatelja koji je genijalac u tom području. Imao sam sreću upoznati i rusku školu sporta i kulturu treniranja. Svaka kulturološki drugačija škola ima svojih prednosti. Rusku sam prepoznao kao iscrpnu što se tiče kvalitete metoda, dok mi je vrlo značajan i poučan bio i doticaj sa južnoameričkom školom, sa sasvim jednom drugom dimenzijom. Puno analiziram svoj posao i primjećujem da kombiniram utjecaje.

Mogao bi ja sad pisati i još puno ladica otvoriti, ali krenut ću podvlačiti crtu. Zaključiti. Malo osobnije sam pristupio ovog puta kolumni, što bi volio da bude motivacijski obojano. Svojim uslugama, ali ponajprije prikupljenim znanjem pokušavam što je cjelovitije moguće djelovati na ljude/klijente koji mi dolaze.  Pravilno programiran trening, a da ne pričam još i pravilno izbalansirana prehrana uvelike pospješuju kvalitetu života. Vrlo mi je bitan segment djelovanja da ljude ne zamorim, a opet educiram kako bi osvjestili prednosti i zdravstveno i estetski usmjerene rekreacije. Ponekad je čovjeku dovoljan i dobar savjet i usmjerenje.

Concept Life osim kao fizičko mjesto djeluje i kao savjetovalište, upravo zato na kraju svake kolumne ostavljam kontakt.

neven@concept-life.eu

095 852 1577 / Whats up

Follow me:

Instagram:  @concept_life_eu   @neven_ivic

Facebook: Concept Life by Neven Ivić