Početna > kolumne > Crtice o znanosti

Crtice o znanosti

Crtice o znanosti

Svemir

Svemir, beskonačno prostranstvo koje ostaje neistraženo koliko god se ljudi trudili shvatit ga. Sama veličina svemira se ne može opisati riječima ali možemo samo...

Pročitaj više
Crtice o znanosti

Kolenda

Taj stari običaj u kojem kolendari obilaze ulice, trgove, kuće, rodbine, susjeda, uvaženih, čestitajući pjesmom, a i svirkom, uveličavajući i čestitajući Božić, održao...

Pročitaj više

O autorici

Domenika Lončar

Domenika Lončar

Još od ranog djetinjstva, kao dugogodišnji član pjevačkog zbora Male braće, piše pjesme od kojih su mnoge uglazbljene, dok su neke postale himne dubrovačkih udruga.
Član je dubrovačkog društva pisaca, a osim pjesama piše i kratke priče za djecu.
Mnoga iskustva stekla je kao dugogodišnji djelatnik u turizmu, komunikativna i zaljubljena u lingvistiku, poznavaoc je više stranih jezika.
U slobodno vrijeme bavi se enigmatikom, a svoju kreativnost višestruko je dokazala oslikavanjem i uređenjem interijera, te dekoracijom starog namještaja. Voli se igrati raznim materijalima i stvarati, korisne i nadasve ukrasne predmete. Ljubitelj glazbe i vrlo aktivna u kreativnom i stvaralačkom radu.
Pored svega Domenika voli istraživati, veliki je ljubitelj povijesti i znanosti. Voli putovati i poznavalac je raznih kultura.
Sudjelovala je u raznim humanitarnim projektima, voli vrtove, cvijeće i životinje.
Vječiti sanjar, dijete u duši, ponosna je žena i majka.
Uz supruga, vrsnog jedriličara, s kojim često plovi, Domenika iznimno voli našu obalu, more i brodove.
Zaljubljena u svoj grad, zidine, Lokrum, u slobodno vrijeme voli duge šetnje i boravak u prirodi.