Početna > ŠESTI DUBROVNIK FESTIWINE U ITALIJI
Eventi

ŠESTI DUBROVNIK FESTIWINE U ITALIJI

  1. Dubrovnik FestiWine predstavlja se na festivalu „Vini da terre estreme“ 3-4. veljače 2019.

Nakon najavne gala večere 24.11.2018. u Trevisu, vina dubrovačko-neretvanske regije predstavljaju 6. DUBROVNIK FESTIWINE u Italiji

Dubrovačka jela i vina dubrovačko-neretvanske regije oduševila su goste ekskluzivne večere koju je kreirao chef Saša Računica, a koja se u studenom 2018. održala u Trevisu, kada su se premijerno predstavila dubrovačka gastronomija i vina u sklopu vinskog festivala „Vini da terre estreme“. „Treviso je počašćen što je ugostio Dubrovnik“ izjavio je tada novinarima gradonačelnik Mario Conte te dodao da njegov grad cijeni izvrsnost dubrovačke eno-gastronomije. Slijedom te večere, organizirane u suradnji s gourmet festivalom Taste the Mediterranean, vinari festivala Dubrovnik FestiWine pozvani su da predstave svoja vina na talijanskom festivalu „Vini da terre estreme“ uz vođena kušanja i radionicu.

Na festivalu će sudjelovati vinarije Skaramuča i Marlais s Pelješca, Rizman i Volarević iz Komarne te Karaman iz Konavala. Osim što će izlagati vina i predstaviti ih na radionici, naši će vinari imati mogućnost nazočiti radionicama s talijanskim vinima te upoznati druge vinare i čuti njihova iskustva u proizvodnji, marketingu i prodaji.

VINI DA TERRE ESTREME (2-4.2.2019.)

Ovim se festivalom želi odati priznanje onim vinima koja se uzgajaju u takozvanim „ekstremnim“ područjima: planinama, strmim padinama, kamenitom terenu, terasama, pijesku, malim otocima, a zajednički im je nazivnik da su plod stoljetne tradicionalne poljoprivrede, koja se prenosila iz generacije u generaciju, koja u DNK ima taj težački umor, također ekstreman, ali i strast kojom se stoljećima proizvodilo vino.  www.vinidaterrestreme.com

Projekt „Dubrovnik u Trevisu“ je realiziran zahvaljujući povjerenju i partnerskoj potpori Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, HGK- Županijske komore Dubrovnik i hotelske grupacije „Jadranski luksuzni hoteli“.

Nakon povratka iz Italije, 6. Dubrovnik FestiWine poziva ugostitelje, hoteliere i sve vinske profesionalce da nam se priključe na B2B susretu 8.02.2019. od 11-15h, na Sunset Beach Uvali Lapad, na kojemu će moći kušati mlada i nova vina te već sada početi smišljati vinske karte za sezonu.

  1. DUBROVNIK FESTIWINE (26-27.04.2019.)
  2. Dubrovnik FestiWine na svojoj će središnjoj izložbi 26. i 27. travnja 2019. predstaviti vinare Duboračko –neretvanske županije te goste vinare iz drugih hravatskih regija – svim vinskim znalcima, vinoljupcima i posjetiteljima koji će ih s radošću kušati. Na festivalu će se osim kušanja vina moći sudjelovati na zanimljivim vinskim radionicama najviše posvećenima autohtonim sortama hrvatskoga juga. Više informacija na www.dubrovnikfestiwine.com .