Početna > Kolarini slave deset godina postojanja
Eventi

Kolarini slave deset godina postojanja

U ovoj godini popularna kazališna družina Kolarin povodom desete obljetnice ugostiti će prijatelje amatere te na taj način proslaviti njihovo postojanje kao i ljubav prema amaterskom kazalištu

Kolarini vas pozivaju u ovu subotu 29. veljače u Dubrovniku u Lazaretima, u Linđovu lađu da s njima proslavite i uživate u komedijama i uz pregršt smijeha provedete subotnju večer. S početkom u 18 sati moći ćete vidjeti predstavu kazališta Teatar 303 „Crnogorac u tranziciji“, a u 20 sati komediju Sinjskog pučkog kazališta „Matane drž’ se“. Cijena ulaznice koja uključuje obje predstave je simbolična i iznosi 20 kn.

TEATAR 303, monokomedija “CRNOGORAC  U  TRANZICIJI” u 18 sati
Scenarij i režija: Dragan  Buzdovan
Glumi : Dragan  Buzdovan (60 min), alternativno kao uvod u početku zajedno sa Katarinom Igić ili Nađom Pjetrović (+10min)
Dizajn: Siniša  Vukčević
Produkcija: Teatar 303

Komedija  “Crnogorac u tranziciji”  je  osvrt na događanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma.
Priča je isprepletena  događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni s puno doze humora i satire. Ova  komedija-monodrama obuhvaća period, kada smo živjeli bezbrižno  i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogatstvom nadjačala  i  normalni razum.
Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni  moto je, da treba prije svega nasmijati gledatelje  (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim. Kolarini se nadaju kako će ova monodrama postići svoj cilj i dati, makar mali doprinos demokratizaciji našeg društva i slobodi pisane riječi. Ujedno u ovoj monodrami je sažet i dugogodišnji rad Dragana Buzdovana Bukija u kazališnom stvaralaštvu i kroz osobno iskustvo obrađena je donekle i ova priča.

SINJSKO PUČKO KAZALIŠTE, komedija „MATANE DRŽ’ SE“ u 20 sati
Po tekstu „Izbori“ autora Jasena Brajlovića, adaptacija Željko Viculin
Režija i scenografija: Željko Viculin
Izbor muzike: Tatjana Katić
Scenski efekti i svjetlo: Željko Viculin
Uloge: Tomislav Kovačević, Marko Bešlić, Petra Ugrin. Ivan Jukić, Ana Bota, Nikša Katić

Kod krčmarice Kate (Petra Ugrin) obavljaju se pripreme za izbore i osmišljavaju izborni programi lokalnih zgubidana. Dvojica prijatelja Mirko (Marko Bešlić) i Ante (Tomislav Kovačević) u izbornoj utrci postaji ljuti suparnici, a iznošenjem prljavog rublja i otkrivanjem mračne prošlosti svog protivnika bore se za glasove birača. Ali nije sve onako kako su oni zamislili. Još je netko u igri, tko…..

Autor: top-event.hr