Početna > Festa 2020 Dubrovnik
novosti Eventi

Festa 2020 Dubrovnik

Program započinje 23. siječnja već tradicionalnom Festom od Klapa u Kazalištu Marina Držića u 20:00 sati gdje nastupaju ponajbolje klape, a to su ove godine Amfora, Cavtajke, FA Linđo, Kaše, Kolafjaka, Kurenat, Subrenum, Skontradura uz kvartet DSO-a i Kazališnu družinu Kolarin. Dobra atmosfera i pjesma nastave se i nakon i nakon koncerta uz delicije Agroturizma Konavle. U subotu 25. siječnja u 19:00 sati čeka nas koncert Dive u Sv. Vlahu: Diana Hilje, Dubravka Šeparović Mušović i Jelena Štefanić uz klavirsku pratnju Alberta Frke. Središnji gala koncert LA MUSICA DI NOTTE posvećen uspomeni na maestra Đela Jusića, održat će se u nedjelju 26. siječnja u 20:00 sati, baš na njegov rođendan u kongresnoj dvorani Valamar Lacroma. Uz Dubrovački simfonijski orkestar, Mješoviti zbor Libertas nastupaju klape: Maestral, Ragusa i Kaše, Dubravka Šeparović Mušović, Ibrica Jusić, Paula Jusić, Đelo Jusić Jr., Ema Jusić, Buco Pende, Frano Lasić, Stijepo Gleđ Markos, Sebastijan Vukosavić, Ana Bačić Vukota, Paula Lazarević, Gordana Družić, Petar Vlašić uz dirigenta Viktora Lenerta. Koncert je presjek bogatog glazbenog opusa maestra Jusića te ćemo uživati u mnogim poznatim pjesmama od ozbiljne glazbe preko klapske, zabavne, trubadurske pa i one Malog raspjevanog Dubrovnika. Prodajna mjesta za ulaznice po cijeni od 80 kuna su:

TZ grada Dubrovnika (pile), cvjećara Patrea, recepcija hotela Valamar Lacroma.

U ponedjeljak 27. siječnja u 19:30 sati u predvorju Kazališta Marina Držića otvara se izložba Grad i Sv. Vlaho u suradnji s DULU, Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića. U sklopu Feste od vina u srijedu 29. siječnja u 11:00 u Mimozi na Pilama u suradnji s udrugom Deša Dubrovnik i Turističkom i ugostiteljskom školom priprema se radionica o tradicionalnim jelima i vinima za sv. Vlaha. Dubrovačka Rock-parada u petak, 31.  siječnja od 19:00 okuplja mlade i stare dubrovačke bendove, a kao dio nacionalne manifestacije Noći muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, nastupaju: Bjeliouška, Bogovi u radiju, Dapal, Lapadske Tratinčice, Nianse, O’Hara, Quake 67, SFT, a istu večer u 19:30 sati na velikoj sceni Kazališta Marina Držića odigrat će se predstava KARAOKE SHOW, autora Davora Špišića u režiji Paola Tišljarića uz 10 godina Kazališne družine Kolarin. U subotu 01. veljače u kinu Sloboda u 11:00 promocija knjige ULICAMA GRADA Borisa Njavra, a posebna čast i zadovoljstvo je predstaviti (novoskladanu) Misu svetoga Vlaha autora Vicka Dragojevića u izvedbi Klape Kaše istog dana u crkvi Svetoga Vlaha u 19:00 sati.

Devetnaestu Festu tradicionalno zaključujemo u nedjelju 2veljače na Kandeloru tradicionalnom Festom od vina, od 11:00 sati u Gradskoj kavani u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom Komorom i DNŽ.

Ulaznice za FESTU OD KLAPA i KARAOKE SHOW možete kupiti u Kazalištu Marina Držića, telefon 020 321 088.

Prodajna mjesta za ulaznice za gala koncert LA MUSICA DI NOTTE:

TZ GRADA DUBROVNIKA (PILE)

PATREA cvjećara

VALAMAR LACROMA recepcija

Na sve ostale programe ulaz je slobodan.

Humanitarna namjena devetnaeste FESTE usmjerena je obnovi crkve svetoga Vlaha i Ligi protiv raka Dubrovnik.