Početna > Erasmus+ program Sveučilišta u Dubrovniku
Eventi

Erasmus+ program Sveučilišta u Dubrovniku

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i incijative Europske unije u području obrazovanja i osposobljavanja. Program je usmjeren jačanju znanja i vještina potrebnih za zapošljavanje, povezivanju sektora mladih s poslovnim sektorom te je otvoren za njihove zajedničke projekte. Nudi mogućnost međunarodne mobilnosti za pojedinca i za organizacije, mogućnost obavljanja stručne prakse, provođenja razdoblja studija u inozemstvu, stručnog usavršavanja ili volontirajna.

Zainteresirani pojedinci prijavljuju se putem svojih ustanova.

Služba za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sveučilišta u Dubrovniku svoje aktivnosti usmjerila je na razvoj međunarodnih odnosa s partnerskim ustanovama u svijetu, poticanju mobilnosti studenata, nastavnika, nenastavnog osoblja te sudjelovanju u međunarodnim projektima i programima s područja visokog obrazovanja. Suradnja s inozemnim sveučilištima od velike je važnosti za ostvarivanje temeljnih ciljeva razvoja Sveučilišta.

Sveučilište u Dubrovniku promovira međunarodne aktivnosti te potiče njihovu implementaciju u svakodnevne aktivnosti Sveučilišta.

Sveučilište organizira info dane nekoliko puta godišnje u svim zgradama Sveučilišta. Info dani se obično održavaju pred natječaj ili za vrijeme trajanja natječaja. Osim toga, team Službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sveučilišta u Dubrovniku često gostuju na Unidu radiju gdje pričaju o mogućnostima i prednostima razmjene te objavljuju i priče studenata koji su već bili na razmjeni. Iz godine u godinu u Dubrovniku boravi sve veći broj stranih studenata putem Erasmus+ programa pa tako i Sveučilište ima mogućnost poslati veći broj svojih studenata na više od 90 sveučilišta u Europi s kojima ima potpisan ugovor o suradnji. Sveučilište je zadovoljno odazivom studenata ali i posjetom drugih stranih institucija, izjavila je voditeljica službe za međunarodne odnose i istraživačke projekte Sandra Memunić.

U prošloj akademskoj godini Sveučilište je imalo 98 stranih gostujućih osoblja, nastavog i nenastavnog iz Češke, Slovačke, Italije, Turske, Poljske, Njemačke, Belgije, Portugala, Uzbekistana, Estonije i Litve. Profesori koji dođu sa stranih sveučilišta održavaju predavanja na engleskom jeziku o zemlji iz koje dolaze, o kulturi i načinu obrazovanja.

Natječaj za sljedeću akademsku godinu se otvara u ožujku 2019. Traje mjesec dana, a studenti se mogu prijaviti za studijski boravak ili za stručnu praksu.