Početna > Društveno korisno učenje kao inovativna metoda
Eventi

Društveno korisno učenje kao inovativna metoda

UniActive projekt je inovativna metoda za društveno korisno učenje koja uskoro stiže i u Dubrovnik

Društveno korisno učenje kao inovativna metoda koja se provodi u inozemnim sveučilištima primjenjiva se i u Dubrovniku pod imenom UniActive projekt. UniActive je pilot projekt koji je financiran od strane Europske unije, iz europskog socijalnog fonda, u iznosu od pola milijuna kuna. Projekt su organizirali Erasmus Student Network Dubrovnik u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku i Udrugom za mlade Maro i Baro.

Program razvoja civilnih kompetencija predstavlja središnji modul projekta, a riječ je o složenom programu koji se odnosi na edukaciju usmjerenu na razvoj civilne kompetencije koja se temelji na upoznavanju teorijske strane polaznika. Teme kojima će se baviti na predavanju su vezane za političko obrazovanje mladih ljudi koje je ključ u primjeni znanja u svakodnevnom građanskom aktivizmu. Jedna od ideja je pružiti studentima obrazovanje kako bi bili konkurenti na tržištu rada, ali ih i osvijestiti o važnosti društvene odgovornosti.

Projekt je aktivan od travnja 2018. godine i trajat će do listopada 2019. godine. Početkom akademske godine započinje mentorski program koji će se provoditi u dva dijela. Prvi dio su kolegiji na Odjelu za komunikologiju, a drugi dio na Odjelu za ekonomiju.

UniActive projektom studenti će dobiti dodatne kompetencije koje će im pomoći pri zapošljavanju te ojačati suradnju s postojećim udrugama koje rade s posebno osjetljivim članovima društva. Nadolazeće predavanje UniActive projekta je 07. veljače u 16:00 sati na sveučilišnom kampusu Sveučilišta u Dubrovniku gdje će obrađivati temu „Populizam i demokracija“.

Autor: Dino Ćerlek, top-event.hr

Foto: Pixabay